• ***123
CPESMA
Casa pintat
Font del marge
Armeria Andorrana

Sobre nosaltres

 

Benvinguts al web de la FACIP

A iniciativa de la Federació i amb l'aprovació dels seus socis es va creure convenient la creació d'un lloc web per tal de facilitar i millorar la comunicació entre caçadors, pescadors i la Federació. Per consultes o visites podeu enviar un correu electrònic a info@facip.com, o trucar al 826.414 ,mòbil i whatssap +376 394.570

La finalitat és el millor funcionament d'aquest col·lectiu amb ajuda de tots. Totes les dades sobre les repoblacions de pesca i caça, les dades d'obertura i tancament i informacions complementaries que disposa la Federació seran publicades el més aviat possible en el web.

 

COMUNICAT FACIP  27.05.2020

Benvolguts caçadors i caçadores, des de la Federació Andorrana de Caça i Pesca que està en contacte permanent amb el M.I. Govern, i desprès de tots els esforços realitzats durant aquesta pandèmia del COVID 19, tant per les administracions publiques com des de la Federació Andorrana de Caça i Pesca i sobretot per la paciència i solidaritat  que ha mostrat el col·lectiu de caçadors en general,  us volem comunicar que l’activitat de caça del Mufló i Cabirol  es podrà reprendre el dia 29.05.2020  i finalitzarà com estava previst per reglament el dia 31 de Juliol de 2020.

Us recordem, que es important que tots demostrem que som un col·lectiu responsable respectant les normes de la caça que tots coneixeu i  que per la seguretat de tots nosaltres i les nostres famílies, mantingueu els criteris de seguretat indicats per les autoritats en quant a distàncies de seguretat, l’ús obligatori de mascaretes, etc

 Agraïm l’esforç que tots heu realitzat en aquests temps de confinament i desitgem que gaudiu com mai de la passió que ens uneix.

#juntshohemaconseguit 

Andorra la Vella, 27 de Maig de 2020

Junta FACIP 

 

OBERTURA PESCA TEMPORADA 2020 

L'evolució positiva de la pandèmia COVID-19 en les darreres setmanes, i les circumstancies actuals permeten la represa progressiva de la Temporada de Pesca 2020.

Cal tenir en compte però, que la pràctica de la pesca s'ha de desenvolupar sempre complint estrictament les mesures establertes per l'autoritat sanitària. Es important mantenir les mesures per evitar aglomeracions de pescadors i des de Patrimoni Natural s'ha procedit a limitar els acotats intensius de pesca oberts i el nombre de permisos expedits per dia.

Obertura dia 13 de Maig de 2020

S'obriran a la pesca:

- Rius i cursos d'aigua

- Acotat sense mort Gran Valira  ( Màxim 20 pescadors/ dia)

-Acotat intensiu d'Engolasters  ( Màxim 20 pescadors/ dia) 

- Altres acotats sense mort en riu : Encamp, La Cortinada, Erts i Incles ( Màxim 5   pescadors/ dia) 

Es suprimeix:

- Acotat intensiu Valira del Nord, quedant aquest tram a la pesca lliure.

Tràmit Llicències 

Es podran realitzar els tràmits per obtenció de la Llicència per mitjà de :

Llicència Temporada

- Tràmit amb codi MIL o Certificat Digital

Llicència Turística i Permisos d’Acotat

-Web Casa Pintat ( https://www.casapintat.com/)

-Web Pesca Joan (  https://www.pescajoan.com/)

- Tràmits  Hble. Comú d’Escaldes-Engordany

- Tràmits Hble. Comú de la Massana

Sol·licitud Inicial del Carnet de Pesca

Ordre Ministerial https://www.bopa.ad/bopa/032063/Pagines/GD20200512_11_12_16.aspx

Es manté la suspensió temporal de la temporada de pesca 2020 en la resta d’estanys i per als concursos, establerta en l’ordre ministerial de data 21 de març del 2020.

Repoblacions

Les repoblacions als rius es realitzaran en el decurs del mes de Juny 2020, vista la impossibilitat de realitzar-ho ara amb l’actual cabal d’aigua.

 

 

REGISTRES COLLES DE PORC SENGLAR TEMPORADA 2019-2020

Segons Reglament de Caça aprovat el 03.07.2019, aquesta temporada el registres de Colla de Porc Senglar es realitzaran a la Federació de Caça i Pesca, amb un nombre mínim de 10 caçadors que disposin de Llicència de Caça en vigor.

Per registrar-se com a Colla de Porc Senglar podeu descarregar el document fent clic aquí.

Per omplir el registre:
- L'espai en groc cal indicar les dades del cap de colla
- Han de constar els números de llicència de tots els caçadors 
- Incloure el telèfon mòbil del Cap de Colla i com a mínim el d'un altre caçador. 

- Per constituïr una colla cal que hi siguin mínim 10 caçadors de la mateixa colla.

Un cop omplert enviar a:   info@facip.com

Ordre Ministerial 18.11.2019 

Es prohibeix tota acció de Caça des del 24.11.2019 a 27.11.2019 ambdós inclosos, en la Zona de Soldeu-Vall d'Incles- Envalira- Solana d'Andorra.

Al Sud per la zona d'activitat humana de l'estació d'esquí de Grandvalira ( sector Canillo- El Forn i sector Tarter) i per la zona d'activitat humana de l'estació d'esquí del Pas de la Casa- Grau Roig 

A l'oest per vedat de caça de la Vall de Ransol

Al nord i a l'est per la frontera amb França

 

Per més informació BOPA núm 100 del 20.11.2019 

Penya la truita
Safarilife
Cyber Peche
Medi ambient